Насловна » ОБАВЕШТЕЊЕ Управе за заједничке послове поводом писања дневног листа "Блиц" од 02.06.2016.

Изненађени начином писања дневног листа "Блиц" дајемо следеће:

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

Дана 31.05.2016. од стране новинарке "Блица" упућена су Кабинету Управе за заједничке послове републичких органа следећа питања:

Postovani,

Potrebna mi je vasa pomoc.

Raspisali ste tender za kupovinu svezeg mesa specijalne obrade i za nabavku sveze i smrznute ribe.

Da li je tacno da je nabavka podrazumeva blizu 20.000 kilograma razlicitih vrsta mesa i oko 8000 kilograma ribe ?

Koja je procenjena vrednost nabavke, na osnovu cega su narucene ovolike kolicine mesa i ribe i da li je to vise ili manje u odnosu na prethodnu godinu ?

Odgovori su mi potrebni danas do 16 sati.

Postovanje,

Sladjana Vukasinovic
novinarka Blica
tel.381-65-234-2425

Истог дана новинарки "Блица" послат је одговор селедеће садржине:

ДНЕВНИ ЛИСТ „БЛИЦ“

– Слађана Вукашиновић –

Б Е О Г Р А Д

Жоржа Клемaнсоа бр.19

У вези са Вашим захтевом од 31. маја 2016. године да Вам се достави информација да ли је тачно да набавка подразумева близу 20.000 кг различитих врста меса и око 8.000 кг рибе, која је процењена вредност набавке, на основу чега су наручене наведене количине меса и рибе и да ли је то више или мање у односу на претходну годину, обавештавамо вас следеће:

Управа за заједничке послове републичких органа обавља заједничке послове за потребе Владе, министарстава, посебних организација и других државних органа на основу Уредбе о Управи за заједничке послове републичких органа („Службени гласник РС“, број 63/13). Између осталих послова, Управа обавља и послове пружања угоститељских услуга у објектима републичких органа у току свакодневних редовних активности. У области угоститељско-протоколарних услуга Управа обавља редовне угоститељске услуге, односно спремања оброка у ресторанима у којима пружа угоститељске услуге и то: Немањина број 22-26; Немањина број 11; Краља Милана број 14; Трг Николе Пашића број 13; Устаничка број 29; Поп Лукина број 7-9; Kраља Милана број 36; Кнеза Милоша број 20; Кнеза Милоша број 24-26; Толстојева број 2; Бирчанинова број 6, Грачаничка број 8; Булевар Михајла Пупина број 2; Андрићев венац број 1; Булевар краља Александра број 15; Бранкова број 25 и Немањина број 9.

Такође у области угоститељско-протоколарних услуга Управа је у обавези, да у складу са захтевима корисника, обезбеди и пружи угоститељско- протоколарне услуге у објектима републичких органа (Влада Републике Србије, Дом Народне скупштине, Палата Србија, Председништво Републике, Клуб посланика и др.) у којима се организују и обављају протоколарне активности приликом посета страних делегација, међународних конференција, пријема поводом значајних датума као и друге активности према захтевима корисника. Управа је у таквим ситуацијама у обавези да у складу са захтевима корисника пружи услуге на највишем нивоу у погледу квалитета и квантитета услуга.

С обзиром на активности државних органа у наредном периоду Управа је своје набавке планирала у обиму који ће обезбедити редовно и квалитетно обављање послова угоститељско-протоколарних услуга, односно количина производа је планирана на основу анализе потрошње намирница у претходним годинама и захтева корисника најављених догађаја.

Процењена вредност набавке на годишњем нивоу свеже, смрзнуте, речне и морске рибе је 9.000.000,00 динара, а процењена вредност на годишњем нивоу свежег меса специјалне обраде је 11.500.000,00 динара.

Такође вас обавештавамо да је Управа обвезник ПДВ-а, да корисницима наплаћује пружене услуге у области угоститељства, а сва средства остварена пружањем угоститељских услуга уплаћују се на рачун буџета Републике Србије.

Све податке који се односе на врсту добара, услуга и радова и процењене вредности набавки можете видети и на сајту Управе за заједничке послове републичких органа.

С поштовањем,

Виши саветник
Вера Ђоковић
в.д. ДИРЕКТОРА
Зоран Трнинић

Без обзира на коректан однос Управе према новинарима дана 02.06.2016. у "Блицу" се објављује текст који не одговара горе датим чињеницама.

Централизоване јавне набавкеВестиИнформаторИнформације од јавног значајаКонкурси, огласи, тендериБаза правних прописаБиблиотекаДомениeУправа