Насловна » Актуелности

Актуелности

Дани европске баштине 2020.године у Београду
,,Наслеђе и образовање”
Знање за будућност

Palata Srbije


 Katalog Palata Srbija  Погледајте Каталог Палата Србија

* * *

 

Информација од јавног значаја

  • Информација достављена 18.11.2015. године дневном листу "Блиц", у вези набавке сухомеснатих производа
  • Информација достављена 18.11.2015. године дневном листу "Блиц", у вези цене оброка у ресторанима УЗЗПРО

* * *

 

Београд, 10.12.2014. године - Управа за заједничке послове републичких органа добитник је Главне награде DISKOBOLOS за 2014. годину из области Пројектовање за Help Desk System, сервис за сервисно-техничку подршку органа државне управе.

 DISKOBOLOS за 2014. годину

Фото: Управа за заједничке послове републичких органа

Систем за сервисно-техничку подршку представља модеран и функционалан софтверски систем који се састоји од web апликације којој корисници приступају преко интернет претраживача и клијент апликације којој корисници приступају из интерне рачунарске мреже. Овај истем омогућава да се кроз исти прате и реализују захтеви за обављање различитих врста послова од стране Управе за заједничке послове републичких органа, а према органима државне управе.

Награда DISKOBOLOS представља потврду примене модерног пословања и признање најуспешнијим остварењима у примени савремених информационо-комуникационих технологија коју традиционално, већ 20-ти пут, додељује Јединствени информатички савез у сарадњи са Council of European Professional Informatics Societies (CEPIS), European Economic Chamber of Trade Commerce and Industry (EEIG), регионалним привредним коморама, информатичким асоцијацијама и великим бројем домаћих експерата, који сви заједно чине стручни жири.

На свечаности која је организована 10. децембра 2014. године у Скупштини града Београда, признања су додељена у више категорија: Производња, Пројектовање, Управљање, Друштвене делатности, Финансије, Здравство, Образовање, Услуге, Web остварења, Стручни скупови, ИКТ РТВ емисије, ИКТ Издаваштво и Глобални партнери.


* * *


Београд, 28.01.2014. године
- Генерални секретаријат Владе Републике Србије и Управа за заједничке послове републичких органа организовали су Радни састанак свих субјеката у систему централизованих јавних набавки.

 Радни састанак, 28.01.2014. године

Фото: Управа за заједничке послове републичких органа

На састанку је учествовало више од 100 представника органа државне управе. Састанку су, између осталих, у улози говорника, присуствовали и господин Предраг Јовановић, директор Управе за јавне набавке, господин Радослав Сретеновић, Генерални државни ревизор, господин Саша Варинац, Председник Комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки, господин Бојан Терзић, координатор Радне групе за израду Закона о јавним набавкама и госпођа Сузана Шулејић, секретар Министарства финансија.

 Радни састанак, 28.01.2014. године

Фото: Управа за заједничке послове републичких органа

На састанку је дискутовано о начину и могућностима реализације јавних набавки путем тела за централизоване набавке како је то одређено Законом о јавним набавкама и са истог је донето више закључака.

 Радни састанак, 28.01.2014. године

Фото: Управа за заједничке послове републичких органа

 

Информација од јавног значаја

 Преузмите документ  Информација достављена 12.02.2013. године дневном листу "Ало", у вези реконструкције фонтане испред палате "Србија"

 

Информација о ћириличном домену

ИНФОРМАЦИЈА О ЋИРИЛИЧНОМ ДОМЕНУ другог нивоа намењеног органима управе Републике Србије који одговара домену “gov.rs” и чији назив гласи “упр.срб“

Међународна организација ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), која управља глобалним системом текстуалних и нумеричких Интернет адреса, одобрила је крајем октобра 2009. године нова правила за увођење националних Интернет домена на нелатиничним писмима (Internationalized Country-Code Top-Level Domain, IDN ceTLD). Тиме је отворена могућност да државе широм света, поред постојећих националних Интернет домена на латиници (као што је .rs за Србију, .jp за Јапан, или .cn за Кину), добијају и национални Интернет домен на свом службеном језику и писму. У случају Републике Србије, то ће омогућити употребу ћириличног писма у адресама Интернет презентација (нпр. http://уззпро.упр.срб), електронске поште (нпр. кабинет@уззпро.упр.срб).

Влада Републике Србије је на седници одржаној 10. новембра 2011. године донела Закључак 05 Број: 030-8362/2011 у коме, између осталог, стоји:

1. Одређује се да назив Интернет домена другог нивоа намењеног органима државне управе који одговара домену "gov.rs" гласи: "упр.срб".

2. Задужује се Министарство културе, информисања и информационог друштва да у сарадњи са Управом за заједничке послове републичких органа сачини Листу резервисаних Интернет домена за потребе органа државне управе на првом нивоу домена "срб".

Регистрација домена органа управе под доменом “упр.срб“ ће почети 15. фебруара 2012. године. Информације о потребној документацији можете наћи на страници "Услуге".

За сва додатна обавештења можете се обратити Сектору за информатичку подршку, на телефон 011/363-1783, или на e-mail administrator@uzzpro.gov.rs

 Преузмите документ  Закључак Владе

Централизоване јавне набавкеВестиИнформаторИнформације од јавног значајаКонкурси, огласи, тендериБаза правних прописаБиблиотекаДомениeУправа